Van de Pontraad – Augustus 2022

Beste dorpsbewoners Kaag en Buitenkaag,

Graag informeren wij u over een gewijzigde situatie op de pont per 8 augustus as. Blue Amigo zal vanaf maandag as. een proef doen met het afrekenen op de pont.

Al enige tijd wordt er nagedacht hoe de doorloop van reizigers op de veerpont Kaag-Buitenkaag op drukke momenten zoveel als mogelijk bespoedigd kan worden. Hieruit is het idee ontstaan om kaartcontrole en –verkoop te organiseren vóór het betreden van de pont zodat dit aan boord geen extra tijd hoeft te kosten en de effectieve vaartijd omhoog gaat. Door voorafgaand aan de vaart af te rekenen, kan de schipper zich bovendien volledig focussen op het overvaren van de pont. Tenslotte zou het zo kunnen zijn dat vanaf het eiland het aanbod van betaald vervoer zich meer verspreid.

De situatie op de Buitenkaag leent zich er niet toe om op de wal af te rekenen. Dit zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren voor fietsers, voetgangers en de veermannen zelf. Vandaar dat er – om redenen van veiligheid – gekozen is om het af te rekenen vanaf het eiland te doen.

Maandag 8 augustus a.s. zal er gestart worden met een proefperiode van twee weken. Er zullen dan dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur kaartverkopers aanwezig zijn. Op momenten dat er geen verkopers zijn, wordt er ook vanaf het eiland afgerekend. Mocht deze proef een succes blijken, dan wordt deze ook daarna voortgezet. Als de resultaten tegenvallen, dan gaan wij terug naar de oude situatie. Kaartverkopers zullen herkenbaar zijn aan de reflecterende hesjes met “Blue Amigo”.

Er is besloten over deze proef in overleg met de gemeente Kaag en Braassem en de Pontraad. Wij rekenen op uw medewerking en wij vragen om uw begrip als de resultaten van de proef op momenten even niet positief zijn. Wij wensen Blue Amigo veel succes met het experiment! Uw feedback ontvangen wij natuurlijk graag. U kunt ons bereiken per email: .