Wie is wie

De Dorpsraad 2021
Renée Smit
Voorzitter

Mijn naam is Renée Smit. Ik woon sinds 2005 op Kaageiland. Ik ben jurist en werk KLM. Ik kom al sinds mijn jeugd op de Kaag en ik vind het heerlijk wonen op het eiland midden in de natuur maar ook midden in de Randstad, vlak bij Amsterdam, Den Haag en Schiphol. Ik houd van water en ik zou het liefst de hele dag zeilen. Ik voel mij betrokken bij ontwikkelingen op de Kaag en Buitenkaag en vind het plezierig om – daar waar mogelijk – een positieve en constructieve bijdrage te leveren. Eén van de dingen die wonen op de Kaag bijzonder maken is het feit dat bewoners, bedrijven en recreanten op een natuurlijke manier integreren en dat iedereen zijn eigen activiteiten kan verrichten zonder elkaar echt in de weg te zitten. Bij al mijn werkzaamheden voor de Dorpsraad zal ik streven naar het verbinden van alle betrokkenen en het creëren van ruimte voor iedereen.

Algemene bestuurszaken
Activeren samenwerking dubbeldorp
Eerste aanspreekpunt journalisten
Correspondenten overheidsinstanties
Verkeer, vervoer en openbare ruimte
Veerpont & Veerstoepen, gezamenlijk met Jan Willem Buitink

Mail Renée

Henny Looijenstein
Penningmeester

Sinds 1999 naar tevredenheid woonachtig op de Huigsloterdijk in Buitenkaag samen met mijn echtgenote Emilia. Vanaf 2006 lid van de dorpsraad en sinds 2007 in de functie van penningmeester. Deelnemen in de dorpsraad was dé manier om betrokken te raken bij het reilen en zeilen binnen de dorpsgemeenschap van dit mooie dubbeldorp. Ik lever graag een bijdrage aan het algemeen belang van alle bewoners van dit dubbeldorp op de grens van Haarlemmermeer en Kaag en Braassem, en Noord- en Zuid Holland.

Financiën
Leefbaarheid en wonen
Bouw appartementen Kaag
Afvalcontainers

Mail Henny

Nick Surber
Secretaris

Ik ben Nick Surber, ik woon samen met Birgitta sinds 2010 in Buitenkaag. Wij waren op zoek naar ruimte en natuur en genieten nu volop van de koeien, de vogels en hazen op Kaag eiland, de Kagerplassen, bessensap halen bij de Appelenburg aan de dijk en nog veel andere dingen. Ik werk als bedrijfsjurist in Amsterdam. Ik hoop als lid van de Dorpsraad Kaag-Buitenkaag een constructieve en zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding en verdere ontwikkeling van Kaag en Buitenkaag.

Robbert Jan Meerpoel
Bestuurslid

Ik ben Robbert Jan Meerpoel. Ik woon op kaageiland, nu 6 jaar. Vader van kinderen Tess, Quinten, Micky & Sascha. Ik ben opgegroeid met watersport en de Kaag. Ik hou van de plek. Sinds kort wonen we niet aan maar voornamelijk op het water.  Ik ben reis- en technologie  ondernemer. Al 20 jaar. Wil graag betrokken zijn bij onze leefomgeving. Ik wil mensen verbinden en graag resultaat bereiken, met elkaar. Daarom zet ik me in voor de dorpsraad van ons mooie duo dorp.

Jaap Drooglever
Bestuurslid

Ik ben Jaap Drooglever en woon sinds 2020 op Kaag met mijn vrouw Grietje en dochter Polleke. Ik kom hier al jaren vanwege mijn voorliefde voor de watersport die ik met de paplepel ingegoten heb gekregen. Ik doe veel dingen op de fiets en kan genieten van het zen-momentje dat het wachten op de pont ook is. Ik werk met passie aan de energietransitie, vanuit het Ministerie van BZK. Als lid van de dorpsraad wil ik me inzetten voor de ontwikkeling van mijn directe leefomgeving: Kaag en Buitenkaag. De sloot tussen die twee kernen zie ik als verbinding en niet als scheidslijn. Daarbij werk ik graag samen met iedereen die ons buurtje mooier en duurzamer wil maken.